Rekondičný pobyt - Šport bez bariér

12.12.2013 14:30

Rekondičný pobyt pod názvom „Šport bez bariér – Aquaterapia pre vozičkárov“ absolvovalo 17 členov KLUBU VOZIČKÁROV v TRNAVE. Pobyt s plnou penziou a liečebnými procedúrami sa uskutočnil 15.-20.9.2013 v bezbariérovom hoteli Máj v neďalekých Piešťanoch. Ako jediný objekt v širokom okolí vyhovel potrebám vozičkárov. Vedenie zariadenia umožnilo vozičkárom rezerváciu bazéna osobitne, bez vstupu ostatnej verejnosti, vzhľadom na zatiaľ neprekonaný ostych niektorých vozičkárov.

Rekondičný pobyt sme uhradili sumou 2 919,40 € vďaka podpore darcov 2% z daní z príjmu FO a PO a vďaka účelovej dotácii TTSK. Na základe zmluvy o poskytnutí účelovej dotácie v rámci programu: „Podpora športových aktivít pre všetkých v roku 2013“ sme prijali 200,00 € na realizáciu projektu „Šport bez bariér – Aquaterapia pre vozičkárov“. Účelová dotácia bola použitá v súlade s podmienkami zmluvy a bola hospodárne využitá len na konkrétny účel.

Rekondičný pobyt prispel k zlepšeniu fyzickej a psychickej kondície vozičkárov. Dôležitým prínosom je budovanie nových sociálnych vzťahov a odbúranie spoločenských predsudkov. Za veľký úspech považujeme aj to že, účastníci pobytu chcú i naďalej cvičiť a plávať. Niektorí vozičkári predtým nikdy neboli plávať a neverili tomu, že to niekedy znova dokážu. Avšak prekonali sami seba a dokázali, že sa to dá!

Ďakujeme všetkým priaznivcom za finančnú a morálnu podporu a TTSK ďakujeme za poskytnutú účelovú dotáciu.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2020 Všetky práva vyhradené.